KDDBMS :
این سامانه یک سامانه توزیع شده است ویژه معادن و صنایع بزرگ و عمدتا غیر متمرکز طراحی شده است. غیر متمرکز به این معنی که دارای چندین ایستگاه جهت بارگیری و تخلیه بار آن هم در فواصل نسبتا دور از هم می باشند.
در چنین شرایطی مشکل عمده ای که وجود دارد این است که عموما این ایستگاه ها از امکانات مخابراتی و شبکه ای از قبیل فیبر نوری و اینترانت و ... بی بهره اند و فرآهم کردن چنین زیرساخت های شبکه ای بسیار پرهزینه و زمان بر مینماید.
متخصصین کامپیوترسازه با بهره گیری از آخرین دستاوردهای علمی در حوزه فنآوری اطلاعات، نرم افزار و هوش مصنوعی برای نخستین بار در ایران موفق به طراحی و توسعه یک دیتابیس توزیع شده Distributed DataBase Management System شده اند که این توانمندی را به ما می دهد که با یک بستر ارتباطی بسیار ضعیف Offline (همچون GPRS موبایل) بتوانیم یک شبکه WAN (مخفف Wide Area Network) را در مقیاس چند صد کیلومتر پیاده سازی نموده و برای نخستین بار از این بستر به منظور ارتباط بین باسکول های معادن شرکت فولاد صبانور و لینک کردن آنها با بنادر جهت تخلیه بار و ارتباط تمامی این ایستگاه ها با دفتر مرکزی تهران استفاده نمودیم و به یاری خداوند متعال بازخورد بسیار خوبی از این سیستم ها گرفته شد.
امید آن می رود این دستاورد در حوزه تکنولوژی بتواند هم در حوزه باسکول و هم در سایر زمینه ها بیش از پیش مورد بهره برداری قرار گیرد.
در این دیتابیس جدید که تماماً توسط متخصصین داخلی طراحی شده از شبکه های عصبی برای به حداکثر رساندن آنتروپی داده ها و از DES : Data Encryption Standard و AES برای امنیت داده های حساس استفاده گردیده است که امکان نفوذ و دستکاری را بسیار پایین می آورد.
و اما چرا باسکول ؟
باسکول در واقع گلوگاه اصلی ورود مواد اولیه و خروج محصولات در یک کارخانه است. از منظر بسیاری از صاحبان صنایع، باسکول به لحاظ داشتن شرایط خاص (از نظر محیط فیزیکی، اپراتور و ...) اهمیت چندانی به لحاظ بکار گیری فنآوری های پیشرفته ندارد.
ولی اگر دقیق تر به این موضوع نگاه کنیم متوجه می شویم که باسکول یک مکان بسیار حساس از نظر تامین اطلاعات مهم برای یک مجموعه صنعتی است. در عین حال باسکول محلی است که کوچکترین مکث و توقف در عملیات را بر نمی تابد. برای مثال تصور کنید در یک سیستم نرم افزاری مالی، اگر چنانچه ارتباط کلاینت با سرور برای مدتی قطع شود، مسئول مربوطه می تواند تا زمان برقراری ارتباط مجدد صبر کرده و این امر برای سیستم قابل تحمل خواهد بود. حال آنکه در باسکول داده هایی چون تاریخ و ساعت از طریق خود کامپیوتر و وزن خودرو از طریق دستگاه اندیکاتور اعمال می شود و بنابراین سیستم می بایست در همان لحظه پاسخگو باشد.
در چنین شرایطی مسلماً استفاده از متدهای متداول و ساختار Server – Client نمی تواند تامین کننده تمام نیازهای مشتری باشد و سیستم لزوماً میبایست StandAlone باشد. بنابراین بکارگیری فنآوری هایی همچون web اگرچه در تئوری جالب به نظر می رسد ولی در عمل سیستم را دچار مشکل خواهد کرد.
حال اگر شبکه ای از باسکول های به هم مرتبط را داشته باشیم، باز به همین منوال خواهد بود. سیستم های متعارف در شرایط بحرانی (مثلا قطع شدن ناگهانی شبکه) نمی توانند پاسخگو باشند.
با در نظر گرفتن تمامی این شرایط، راه حل ارائه شده استفاده از دیتابیس توزیع شده با بستر نرم افزاری Application در یک فضای نسبتا RealTime می باشد.
شرکت کامپیوترسازه مفتخر است اعلام کند تمامی این سیستم ها و زیرسیستم ها را در طی حدود 10سال طراحی نموده و در اختیار مشتریان خود قرار داده است.
ما متفاوت می اندیشیم!
به جرات می توان گفت که شرکت کامپیوترسازه جزء معدود شرکت هایی است که در حوزه فنآوری اطلاعات و سیستم های هوشمند در یک چهارچوب مشخص و از پیش تعریف شده ای حرکت نمی کند. متخصصین ما نهایت تلاش خود را می کنند تا برای هر مسئله ای، راه حلی نو و مبتکرانه فارغ از چهارچوب های تعریف شده ارائه نمایند.